Uutiset

Peittoääni Orimattilan Apteekkiin

19.6.2019

Peittoääni Intimiteettisuoja

Orimattilan apteekki otti ensiaskeleet parantaakseen asiakkaiden intimiteettisuojaa hankkimalla peittoäänen apteekkiin.

Orimattilan apteekissa huomattin, että reseptitiskillä asioivien ihmisten puhe kuului selkeästi odottavien ihmisten luokse ja tälle haluttiin tehdä muutos intimiteettisuojan takia. Niinpä lähdimme selvittämään tilannetta ja suunnittelemaan peittoääni kaiuttimien paikkoja myymälään. Yleensä kaiuttimet asennetaan alaslasketun katon akustiikkalevyihin, mutta kohteessa ei ollut tätä vaihtoehtoa. Teimme kaiuttimille räätälöidyt kiinnikkeet jotka oli helppo asentaa valokiskoon kiinni ilman mitään työkaluja. Loppu tulos oli todella hyvä ja eron huomasi heti. 

Mutta mitä peittoääni tarkoittaa ja miksi siitä pitäisi välittää?

Peittoäänellä tarkoitetaan sitä, kun ympäristöön lisätään tarkasti räätälöityä matala elektronista ääntä joka on tehokkainta silloin, kun se asetetaan ei-toivotun kuuntelijan kohdalle madaltaakseen puheen ymmärrettävyyttä. Puheen intimiteettisuojalla tarkoitetaan ”Ei-toivotun henkilön kyvyttömyys ymmärtää toisten ihmisten keskusteluita”

Miksi siitä pitäisi välittää? Peittoäänellä on monta etua ja sitä tarvitaan silloin, kuin on tarvetta yksityisille keskusteluille ja se myös rikkoo hiljaisen työympäristön pehmeällä äänellä, joka auttaa työntekijöitä keskittymään omiin tehtäviinsä ilman, että he häiriintyvät muista puheista.

Alla oleva kuva havainnoillistaa hyvin millainen ”efekti” tällä on. Tiskialtaalla oleva henkilö kuulee selkeästi mitä hänelle puhutaan, mutta kun ympäristöön tuodaan ääntä (tässä tapauksessa vesihana laitetaan päälle) henkilö  kuulee, että joku puhuu hänelle, mutta ei ymmärrä mitä hänelle puhutaan. Peittoäänijärjestelmällä on samanlainen periaate. Se ei poista ääntä, mutta rikkoo kyvyn ymmärtää puhetta.

Minkä takia valita meidän tarjoama peittoääniratkaisu?

Käytämme Cambridge Sound Managementin peittoääniratkaisua joka on patentoitu ja tutkittu teknologia. Kilpailijoilla ei ole takeita teknologian toimivuudesta. Tutkimusta on tehty Suomessa Turun yliopistossa Valtteri Hongiston johtamana. 

Olemme sertifioitu jälleenmyyjä ja takaamme laadun ja toimivuusvarmuuden. 

Tällä peittoäänijärjestelmällä on yhteensä yli 15.000 asiakasta ympäri maailmaa 30 eri maassa. 

Järjestelmä on täysin huoltovapaa ja ei vaadi käyttöönoton jälkeen huoltoja tai ylläpitoa. 

Cambridge on markkinajohtaja ja on myynyt peittoääniratkaisuja enemmän kuin kaikki sen kilpailijat globaalisti yhteensä.

Me tarjoamme parasta palvelua alalla!

Ota yhteyttä ja kerro kuinka voimme auttaa sinua